Om ni fått fel på era avier från Fastighetsägarna

Published by BRF Salemstaden on

Från den första januari går vi över till ekonomisk förvaltning hos Fastighetsägarna. Det här innebär att all information om ert boende som SBC tidigare haft ska in i ett nytt system. Detta är alltid lite av en utmaning och för vissa boende har det dykt upp fel i avierna. Fastighetsägarna och vi i styrelsen arbetar hårt för att rätta upp det som blivit tok och det kommer att lösa sig.

Om något blir fel eller om du inte fått din avi kommer du inte att få någon påminnelseavgift under det första kvartalet om du skulle betala fakturan för sent. Däremot kommer vi att kontakta dig för att höra efter vad som gått fel.

Felaktiga parkeringsplatser

De fel som dykt upp på avierna har framför allt rört parkeringsplatser. En del har fått för många parkeringsplatser och andra har fått fel nummer. Det håller vi på att reda ut.

Vattnet för kvartalet betalas i januari

En annan sak som många reagerat på är att det bara finns vattenavgift på en faktura. Hela kvartalets vatten har aviserats på samma faktura. Vi i styrelsen missade att informera Fastighetsägarna om hur det brukar aviseras och från april kommer vattnet att delas upp på varje månadsavi.

Vattenavgiften är 18,2 kr ex moms. Vanligtvis aviseras en tredjedel av den vattenförbrukning du haft de senaste tre månaderna. Det här kvartalet har alltså hela kvartalets förbrukning aviserats för januari.

Vad gör jag om jag har fel på avierna?

Om du har fått för många platser

Betala enligt uppgifterna på din avi men betala bara in beloppet för det antal platser som du har utöver övriga avgifter/hyra. Fastighetsägarna justerar avierna i sitt system och kan sedan stämma av att inbetalat belopp stämmer med korrekt antal platser.

Om du har fel platsnummer

Betala din avi avvakta. När vi lanserar appen för p-platser kan du kontrollera om de platser du har där är korrekt. Skulle de inte stämma kan du kontakta Fastighetsägarna på 08-617 76 00 eller kundservice@fastighetsagarna.se för att korrigera.

Vad gör jag om jag inte fått någon avi?

Ring eller mejla Fastighetsägarna. Tel 08-617 76 00 eller kundservice@fastighetsagarna.se.