Omgivning

Brf. Salemstaden har ett centralt läge i Salem. Salems inomhuscentrum med kommersiell och offentlig service finns inom bekvämt gångavstånd. Salem Centrum är ett litet, mysigt centrum där du finner banker, systembolag, resturanger, butiker och service för ditt vardagliga behov.

Bebyggelsen i Salem är huvudsakligen låghus och gruppbebyggda småhus. Bostadsområdena är bilfria, fordonstrafiken är hänvisad till genomfartsgator runt bostadsområdena. Gång- och cykeltrafikanter har bilfria småvägar som genomkorsar hela Salem. Skolor, barnstugor och liknande allmänservice finns inom eller i närheten av stadsdelen. Familjevänlig bad- och friskvårdsanläggning med brett utbud finns mitt i Salems centrum med gym, 25-metersbassäng, gruppträning, cykel, simskola, solarium, sporthall och gymnastik…

Bussar trafikerar Salem för lokal trafik och till/från pendeltågstation i Rönninge och Tumba samt tunnelbanan i Hallunda. I högtrafik finns även direktbussar till/från Stockholm. Bra tågförbindelser med Stockholms city och närheten till E4:an gör att vi ”ligger bra till”. Med tåg, buss eller bil når man Stockholms city på ca 30 minuter.